Het begin van Sassendonk-TV

Woensdag, 20 april 2016, is een memorabele dag voor het Sassendonk-TV team. Waarom zul je denken? Wel, deze dag hebben we de stap naar de notaris gemaakt, voor het ondertekenen van de oprichtings akte van de “Stichting – Sassendonk-TV”. We nu dus officieel een rechtspersoon geworden.

Nu hoor ik je weer denken van, waarom dan het oprichten van de stichting Sassendonk-TV?

Laat ik bij het begin, beginnen. Toen Hans Platje en ik (Gert Elhorst, zegt de gek), in de zomer van 2015 bij mij thuis, in het zonnetje van een bakkie koffie (of was het toch bier?) zaten te genieten, kwamen wij op het idee om wat met video te doen tijdens het carnavals-seizoen. 11 November kwam eraan en zogezegd, zogedaan. Wij gingen op pad. Eerst heel onwenning op bezoek bij het maken van de hoffoto’s van de Stadsprins en diezelfde avond nog bij de nieuwe Hoogheid van de Pepperbussies. Dat smaakte naar meer.

Wel, de rest is geschiedenis. De “Stem” van Sassendonk-TV (Wichert aan het Rot) kwam ons versterken, en niet veel later kwam Sebastiaan (Batse) Halfwerk ons versterken als tweede cameraman (en later ontpopte hij zich als nieuwe reporter).

Nu weer terug naar de vraag, waarom een stichting? Gedurende het carnavals-seizoen kregen wij regelmatig de vraag, jullie gaan toch wel door na dit seizoen? Het antwoord is dus ja, wij gaan door. Maar, dan moet het wel in een goede organisatie gegoten worden, om ons ervan te kunnen verzekeren dat dit nieuwe Sassendonkse video platform ook echt blijft bestaan. Het moet dus niet zo zijn, dat als er iemand van het team wegvalt, Sassendonk-TV ook wegvalt.

Vandaar de beslissing voor het oprichten van “de” stichting.